Innan man börjar ska man tänka på riskerna. När man jobbar med avlopp finns alltid en risk för översvämning. Skillnaden är att det inte är rent vatten som kommer från avloppet.

  • GÖR RENT I anslutning till vaskar och golvbrunnar finns det alltid ett vattenlås. Om det är något fel på vattenlåset luktar det avlopp. Prova därför att göra rent detta först. Använd inga kemikalier.
  • PLUNSCH Hjälper inte detta använd en plunsch. Detta redskap bör finnas i alla hem. När man använder den måste det sluta tätt mot alla hål. Det är nämligen viktigt att man arbetar upp ett bra tryck med plunschen. Man ska fylla golvbrunnen/vasken med vatten innan man börjar arbeta med redskapet
  • HÖGTRYCKSTVÄTT Om problemet inte försvinner med plunschen kan man använda en högtryckstvätt. När man använder en högtryckstvätt måste man vara vaksam. Rinner inte vattnet undan kan skadan bli värre än tidigare. De flesta har en högtryckstvätt hemma. Man kan i de flesta varuhus köpa till en iller (en slang med ett speciellt munstycke) som man lätt kopplar till sin högtryckstvätt. De flesta stoppen kan avhjälpas med denna utrustningen.
  • RÖRLÄGGARENS BÄSTA VÄN Rensmaskin är oftast det som rörläggarna använder. Med rensmaskin blir rören inte helt rena och stoppet kommer ofta tillbaka snabbt igen, speciellt i köksavloppet.
Please reload